grebysGrebbestads pulsåder är hamnen och den 200 meter långa Bryggan, som inbjuder till ett av västkustens eviga gratisnöjen — njutningsfulla promenader utmed havet för att titta och betittas. Stora delar av den pittoreska gamla bebyggelsen finns bevarad och inbjuder till promenader i de vindlande gränderna ovanför hamnen. På köpet får man skönast tänkbara utsikt över kobbar, skär och Otteröns fridslysta orkidéängar. Fast det handlar inte enbart om det.
I Grebbestad landas hälften av all Sveriges hummer, en ännu större andel av burfångade kräftor och praktiskt taget alla landets ostron. Tillsammans med räkor och krabba grundar detta Grebbestads rykte som "Skaldjursmetropolen".

Grebbestadskarnevalen, tidigare kallad Badortens dag, introducerades 1922 och går varje år av stapeln den andra lördagen i juli och har blivit västkustens äldsta, största och gladaste karnevalståg.

Tanums kommun, i övrigt, erbjuder stora variationer i form av naturupplevelser. Här finns kustbyggd och fjälltrakter, brusande hav och stilla skogssjöar, djupa fjordar och mjuka sandstränder. Även historiskt sett är kommunen mycket variationsrik.
De mest kända förhistoriska lämningarna är hällristningarna vid Vitlycke, världsarvs-skyddade av UNESCO.

Kulturen lever vidare idag genom alla nu verksamma konstnärer i kommunen. Under påsken varje år anordnas "Kvirr"-Konstvandring i Ranrike, då man kan besöka konstnärer hemma i deras ateljéer.

Välkommen till Grebbestad även höst, vinter och vår! Här finns att göra året om. Du kan paddla kajak med Kajakcenter, följa med på fisketur, spela golf, dyka, gå en kurs på folkhögskolan m m.

Till toppen